• Imprimeix

Biblioteques inclusives

Biblioteques inclusives

El proper 3 de desembre del 2018, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza la 2a Jornada de Biblioteques inclusives, a l’Espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Goethe. Aquesta jornada s’emmarca en els objectius de la Direcció General de Cooperació Cultural per tal de sensibilitzar i difondre la necessitat de treballar a favor de la inclusió social, també des dels equipaments bibliotecaris.

Aquestes jornades s’adrecen a personal bibliotecari, gestors i tècnics culturals i representants municipals interessats en conèixer l’estat de la qüestió, des de la vesant internacional i també a partir de la visualització de les bones pràctiques que es duen a terme en l’entorn cultural i específicament a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Gràcies a la col·laboració de l’Institut Goethe de Barcelona es comptarà amb la presència d’Eeva Rantamo (Kulturprojekte - Inklusive Kulturarbeit, Colònia), etnòloga i especialista en accessibilitat. També es presentarà la publicació Pautes d’accessibilitat per a les biblioteques públiques. Les tres taules rodones donaran veu als professionals de les biblioteques per exposar-hi com cal organitzar activitats inclusives i com fer-les accessibles als diferents col·lectius.

El Projecte #Bibinclusives és una iniciativa estratègica del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura en el qual participen professionals bibliotecaris d’arreu del territori. El seu objectiu es aconseguir que les biblioteques públiques catalanes garanteixin la plena inclusió de les persones amb alguna discapacitat.

El passat 28 de novembre de 2016 va tenir lloc la 1a Jornada de Biblioteques Inclusives a la Biblioteca Jaume Fuster.

El projecte de Biblioteques inclusives va néixer amb l'objectiu de poder establir uns mínims per aconseguir que totes les biblioteques públiques catalanes siguin espais inclusius, no només per complir amb tot el marc legal i teòric, sinó per donar oportunitat de futur a totes les persones amb discapacitat per tal de garantir la seva plena inserció a la societat.

Els vídeos de la jornada estan disponibles en aquesta mateixa pàgina i en una llista de reproducció al canal de YouTube de Biblioteques

Cartell de la Jornada