• Imprimeix

Clàssics de Nadal

Clàssics de Nadal

'Clàssics de Nadal' és una iniciativa del Servei de Biblioteques i Taleia Cultura i consisteix en un cicle literari amanit amb música, pensat per despertar en el públic el gust per la lectura durant les festes nadalenques. L'espectacle té un format de 45 minuts i consisteix en el recital de fragments de contes de Nadal per part d'actors i actrius acompanyats de músics professionals. 

Aquest desembre de 2016, els recitals tindràn lloc a les biblioteques següents:

'Tres contes de Nadal', de Truman Capote

Una selecció de fragments dels seus tres contes: Un record nadalenc, Un Nadal i El convidat del Dia d'Acció de Gràcies. Reuneixen tres memorables incursions en el territori de la memòria, del passat, de la infància. Tres records de reunions familiars propiciades per celebracions festives, dues de Nadal i un dia d'Acció de Gràcies. Relats sobre la innocència, l'amor i la maldat en què es condensa tot el talent narratiu de Truman Capote.

A càrrec de David Bagès, veu i Marcel Casellas, contrabaix i bases.

A càrrec de David Bagès, veu i Marcel Casellas, contrabaix i bases.

'La cançó de Nadal', de Charles Dickens

Aquest relat de fantasmes (també conegut com Un Conte de Nadal) ha gaudit del favor del públic des del mateix moment de la seva aparició i és un dels clàssics que no poden faltar per Nadal. El llibre narra la inquietant nit que el dia abans d'aquesta festivitat passa el miserable i garrepa ancià Ebenezer Scrooge a conseqüència de la visita de l'espectre del seu antic soci, Jacob Marley, qui fa desfilar davant seu la visió dels esperits del Nadal passats, presents i futurs.

Les emocions i les reflexions que aquest recorregut remou en Scrooge acabaran obrant en la seva existència una feliç transformació.

A càrrec de Fèlix Pons, veu i Jordi Busquets, guitarra.

A càrrec de Fèlix Pons, veu i Jordi Busquets, guitarra

'8 contes de Nadal', de Pere Calders

Pere Calders escriu vuit contes que tenen les Festes de Nadal de fons i on fa un ús subtil de la fantasia i l'humor per enfrontar-se al consumisme que ha desfigurat aquestes festes. Un sentit de l'humor que, amb el somriure com a bisturí, penetra profundament les diverses capes de l'ànima.

A càrrec de Mercè Sampietro, veu i Eduard Iniesta, guitarra.

A càrrec de Mercè Sampietro, veu i Eduard Iniesta, guitarra.