Biblioteques amigues dels Clàssics

El 2016 torna el cicle de difusió dels nostres clàssics medievals a les biblioteques públiques catalanes, aquesta vegada amb un proposta de lectura dramatitzada en format participatiu del text Disputa de l’ase, d’Anselm Turmeda, a partir de la versió al català modern d’Albert Mestres i Marta Marfany publicada a la col·lecció Tast de Clàssics d’ Editorial Barcino.

En aquesta activitat actors professionals del Teatre Romea de Barcelona (Ferran Frauca i Pep Ribas) i actors amateurs de la localitat de cada biblioteca col·laboren per dur a terme una lectura dramatitzada sota la direcció de Carles Canut, amb guió i música de Miquel Pujadó. L’activitat es desenvolupa en dues fases: una sessió de treball entre tots els actors i director, i la sessió de la lectura oberta al públic de la biblioteca.

Aquest és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques en col·laboració amb l’Associació Amics dels Clàssics Catalans, la Fundació Romea i l’Editorial Barcino. El 2015 va tenir lloc el primer cicle fruit d’aquesta col·laboració, amb sis clubs de lectura sobre l’obra El somni, de Bernat Metge, a partir de la versió contemporània d’Alba Dedeu.

Data d'actualització:  20.04.2016