Biblioestiu

Biblioestiu és una campanya de foment de la lectura per als nens i nenes de  5 a 16 anys que es va iniciar l’1 de juliol de 2016 i va finalitzar el 15 de setembre de 2016 i que té per objectiu promocionar la lectura infantil durant les vacances d’estiu.

El projecte es divideix en 2 programes adreçats a nens i nenes diferenciant 2 franges d’edat:

  • 5 a 9 anys: en col·laboració amb l’Editorial La Galera s’han seleccionat una sèrie de col·leccions dividides en 2 franges d’edat: de 5 a 7 i de 8 a 9 anys. Per a la primera franja s’han preparat quatre models de cartes per a cadascuna de les col·leccions i per la segona un quadern de jocs i activitats relacionats amb les lectures. Tots els materials estaran disponibles a la web: biblioestiu.cat 
  • 10 a 16 anys: en col·laboració amb Legiland Club es donarà accés a una plataforma digital que permetrà certificar la lectura lliure i obtenir premis.

Us enviem el dossier informatiu, díptic, cartell i la bústia que utilitzaran els nens i nenes de 5 a 7 anys per enviar les cartes.

  • Llibres: les biblioteques que participen en el projecte ampliaran amb el seu pressupost els fons de la biblioteca amb les col·leccions de referència del projecte. Alhora, el Servei de Biblioteques disposarà que les centrals de biblioteques, en el cas de Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre, i la Central de Préstec i Serveis Especials, en el cas de Barcelona, comptin amb un nombre significatiu d’exemplars per donar suport a les biblioteques.
  • Plataforma: ja està disponible http://www.biblioestiu.cat

  • Materials: cartells i bústia s’enviaran a cada biblioteca amb previsió d'arribada el proper 20 de juny a les biblioteques. Les biblioteques hauran d’imprimir les cartes i els quaderns d’activitats

5-9 anys:

El Servei de Biblioteques farà arribar 1 bossa de la campanya Biblioestiu a cada biblioteca pública de Catalunya. El personal de la biblioteca la sortejarà entre els nens de 5 a 9 anys que hagin participat a la campanya.
Els premis de FC Barcelona Experience i els lots de llibre s’oferiran, per sorteig, als nens i nenes de 5 a 9 anys de les 20 biblioteques que el Servei de Biblioteques haurà preseleccionat també per sorteig.

10-16 anys:

El Servei de Biblioteques farà la tramesa personalitzada d’una bossa Biblioestiu a cada nen de 10 a 16 anys que s’hagi situat entre els millors 500 classificats a la plataforma de lectura. En aquest cas, la biblioteca rebrà la tramesa de la bossa amb indicació de l’usuari guanyador i contactarà amb ell per fer-ne el lliurement.

Data d'actualització:  15.06.2016