• Imprimeix

Premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques

Premi Teresa Rovira

El Servei de Biblioteques va crear el Premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques amb l’objectiu de contribuir al reconeixement dels equipaments que hagin impulsat projectes innovadors o reforçat la seva imbricació en el territori a través de la creació de xarxes socials. 

Les biblioteques podran presentar un únic projecte explicat amb un vídeo d’una durada màxima de 6 minuts. La biblioteca guanyadora rebrà com a premi un paquet d’activitats de dinamització a mida valorat en 1.000 euros (més l’IVA). També es contempla la concessió d'un accèssit a la biblioteca finalista consistent en cursos de formació al Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya per un import valorat en 500 euros.

Termini per a la presentació de candidatures finalitzat

Resolució de la convocatòria no publicada

L'any 2016 la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella va rebre el primer premi pel projecte El gust de la paraula. L'accèssit va recaure en la Biblioteca Carles Rahola de Girona per al projecte #somjocs.

El gust de la paraula, guardonat amb el primer premi, és un projecte organitzat conjuntament per la Biblioteca i l’Oficina de Turisme de Caldes, que proposa un maridatge de gastronomia i literatura que neix amb la intenció d'enfortir la promoció dels restauradors i els productes locals, així com d'incentivar la lectura entre els infants i adults. Pretén combinar dues àrees que aporten riquesa i benestar a un municipi lligat al plaer de l'aigua calenta a través deis seus balnearis, llocs literaris per excel·lència, “oferir una combinació plaent: gaudir de bon menjar i de bona literatura. Carpe Diem”, tal i com el projecte s’autodescriu. Durant tot un cap de setmana, l'oferta d'activitats gastronòmic-literàries és intensa i destinada a tots els públics (infantil/adults, caldencs/foranis) i compta amb la col·laboració de bona part deis agents turístics del municipi, com ara els restauradors que durant aquests dies ofereixen menús i plats literaris amb propostes gastronòmiques inspirades en novel·les, cartes o poesies.

El projecte #somjocs de la Biblioteca Carles Rahola de Girona vol seduir els visitants cap altres interessos més enllà dels que els havien portat al centre: el joc, en la mesura que entenen “la biblioteca quant a forma d’aprenentatge, de socialització, d’espai de trobada, de creació de noves curiositats, uns objectius que coincideixen plenament amb els dels jocs de taula. La biblioteca volia esdevenir un centre de referència a molts nivells, també oferint un nou projecte lúdic als seus usuaris”, explica el projecte. Entre els seus objectius hi figuren fomentar el valor de la comunitat a la biblioteca a través de la creació entre tots de projectes comuns, esdevenir un espai de trobada i de referència per a la ciutadania amant dels jocs de taula i difondre els jocs de taula com a nou mètode d’aprenentatge.

IV Premi Teresa Rovira 2016 (Vídeos de tots els participants)

El 2015 la Biblioteca Comarcal de Blanes va ser guardonada amb el primer premi pel seu projecte 'Biblioteca Jove: cap on caminem?' i el segon premi va recaure en la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès, distingida amb un accèssit pel projecte 'Els viatges de l'Andana 9 i 3/4, o com conèixer la literatura infantil i juvenil en família de manera vivencial'.


III Premi Teresa Rovira 2015 (Vídeos de tots els participants)

El 2014 la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat va ser guardonada amb el primer premi  pel seu projecte “De l’hort a la biblioteca” i el segon  premi vas recaure en la Biblioteca Miquel Martí i Pol, de Sant Gregori pel seu projecte “I tu, com et comportes dins de la biblioteca? Practiquem el civisme”.

II Premi Teresa Rovira 2014 (Vídeos de tots els participants)

En la primera convocatòria la Biblioteca guardonada amb el primer premi va serla Biblioteca Central de Castelldefels pel seu projecte “Biblioteca & CO: col·labora, coopera i coparticipa”, i el segon premi va recaure en la Biblioteca Trinitat Vella-Josep Barbero de Barcelona pel seu projecte “La biblioteca i la xarxa jove de Trinitat Vella”.

I Premi Teresa Rovira 2013  (Vídeos de tots els participants)