• Imprimeix

Concurs de disseny

Artefactes de lectura
El Concurs 'Artefactes de lectura' és un concurs adreçat a estudiants universitaris d’arquitectura i disseny i estudiants de batxillerat o cicles formatius de grau mitjà i superior, convocat per les biblioteques públiques de Catalunya conjuntament amb les biblioteques de la Universitat Politècnica de Catalunya – UPC.
 
La primera edició es va celebrar al 2015 amb motiu de l’Any de les biblioteques. Es proposava el disseny d’una cadira pensada per a tenir la doble funció de seure i ser suport o contenidor de llibres. Trobareu la informació i els guanyadors al web Cadira 2015B
 
En aquesta segona edició, l’objecte a dissenyar com a racó de lectura és un estri d’ús individual que permeti l’allotjament i transport d’objectes per a la lectura i escriptura (llibre, llibreta, portàtil, tauleta, etc). 

Fins al 30 de juny de 2017

Destaquem

Més informació i bases

Web del concurs

L'artefacte ha de ser d'ús individual i de fàcil portabilitat (màxim 3 kg). Ha de permetre el transport d’un llibre, llibreta, portàtil o tauleta, i els complements necessaris pel seu ús.

L’artefacte ha de servir per a les funcions següents:

  • Fer de suport de lectura (per a un llibre o tauleta, per ex.).
  • Contenir i organitzar estris complementaris (mòbil, cables, endolls, bolígrafs, regles, etc.).
  • Proporcionar llum pròpia o permetre la possibilitat d’afegir-ne una d'externa, per facilitar així la lectura.
  • Dotar d’una superfície de lectura i escriptura de mida mínima DIN A3 i màxima DIN A2.
  • Incorporar elements, com a mínim en dues cares de l’espai, que permetin aïllar-se de l’entorn i facilitar la concentració.
  • Integrar-se en ambients i espais diversos (domèstics o públics) fent especial èmfasi en la possibilitat de què sigui un objecte d’ús a les biblioteques públiques.

 

El termini que tenen els concursants per presentar les seves propostes és el 30 de juny de 2017.

Artefactes de lectura

En el marc de les activitats programades durant el 2015 Any de les Biblioteques, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, conjuntament amb el Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, engeguen un concurs adreçat als estudiants de grau universitari d’arquitectura i de disseny al voltant de dos objectes: la cadira i llibre.

El concurs proposa un repte apassionant, el disseny d’una cadira que
tingui a la vegada una doble funció: la de seure i la de ser un contenidor de llibres. La cadira és un dels objectes quotidians més pensats i projectats pels arquitectes i dissenyadors d’arreu del món. El seu disseny és un exercici senzill i complex a la vegada, perquè ha d’integrar molts aspectes, com l’estabilitat, ergonomia, etc. i, per a aquesta ocasió, s’hi afegeixen el llibre i les biblioteques.

El concurs cerca la creativitat i el talent dels estudiants, amb l’objectiu de recuperar i reforçar la tradició catalana pel bon disseny dels objectes quotidians, apropar als ciutadans la lectura, els llibres i les biblioteques i celebrar, amb la creació d’una cadira amb llibres, l’Any de les Biblioteques 2015.

El premi del guanyador/a va consistir en 300€ per comprar en una llibreria especialitzada i una visita a una empresa relacionada amb el món del disseny. Tots els guardonats van participar en una exposició itinerant per biblioteques públiques i universitàries.

Tota la informació i els guanyadors a: http://www.cadira2015b.cat/
Concurs de disseny Cadira 2015B

Concurs de disseny Cadira 2015B