• Imprimeix

Llegir el teatre

6a edició, temporada 2018/19

Llegir el Teatre

El Servei de Biblioteques del Departament i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració d'Arola Editors, duen a terme el projecte 'Llegir el teatre', un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals, que té per objectius:

  • millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral
  • donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat
  • impulsar l'edició de textos teatrals
  • incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya 

La proposta compta amb la complicitat de les biblioteques catalanes, les quals afegeixen una nova modalitat de club de lectura en l’ampli ventall de l’oferta que ja ofereixen actualment arreu del territori. Els lectors, que prèviament han llegit el text, es troben a les biblioteques per comentar-lo en companyia d’una persona vinculada al teatre, que actua de conductora i dinamitzadora de l’activitat, en un diàleg que permet aprofundir alguns dels seus aspectes més rellevants.

Les sessions de debat entre lectors tenen lloc a les biblioteques, durant la temporada teatral de tardor a primavera. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions teatrals locals.

El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, i per als lectors que en són membres descomptes en entrades de la seva programació i altres avantatges. El Servei de Biblioteques proveeix els exemplars dels textos als membres dels clubs i facilita una selecció bibliogràfica dedicada a l'art teatral i la literatura dramàtica dels últims anys destinada a facilitar la millora del fons de les biblioteques públiques.

D'octubre de 2018 a juny de 2019 tindrà lloc la sisena edició de 'Llegir el teatre' amb 8 obres de la programació d'aquesta temporada del TNC.

Obres que es llegiran a la temporada 2018/19:

 

Biblioteques que participen a Llegir el teatre:

I també al club en línia Què llegeixes?

Destaquem

Vídeo de la presentació de la temporada 2018/19

Presentació a càrrec de Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques, i Xavier Albertí, director artístic del TNC el dia 1 de juny de 2018 al TNC.

Manual 'Llegir el teatre 2018/19'

Manual per al bibliotecari

Calendari 2018/19

Calendari de treball

Teatre d'avui, bibliografia bàsica "LLegir el teatre: dades 2013-2016"