• Imprimeix

Liceu BIB

Menu Liceu BIB

Liceu BIB

LiceuBIB, el projecte que enllaça literatura i òpera, continua animant a la lectura de textos literaris que han inspirat algunes de les òperes que es representen al Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant la temporada 2017/18. El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu col·laboren per a la difusió i promoció de la cultura literària i operística, oferint una proposta i recursos per als clubs de lectura que tenen lloc a les biblioteques públiques de tot el territori català. El balanç de la temporada 2016/17 és molt positiu: es van proposar 3 òperes/lectures, hi han participat una trentena de biblioteques i quasi nou-cents lectors/espectadors.

En la seva segona edició, LiceuBIB 2017/18 torna a proposar tres òperes a partir de les quals els llegiran els llibres en què es basen els seus llibrets. Aquest any, a més a més, s’amplia l’oferta amb un ballet i una òpera adreçats a la creació de clubs d’audició musical.

Les biblioteques participants en LiceuBIB disposen de recursos per dur a terme i animar els clubs de lectura i d’audició. El Departament de Cultura principalment els facilitarà els exemplars per llegir, reforçarà les seves col·leccions sobre òpera amb la compra de lots de llibres i oferirà formació per a les persones que han de conduir les sessions dels clubs. Paral·lelament, el Liceu proporcionarà a les biblioteques participants una conferència d’introducció a cada obra operística, seleccionarà recursos d’interès per als clubs i oferirà avantatges per assistir a les representacions de les òperes.

 

Al llarg de la temporada 2017/18 es treballaran les següents obres:

  • Roméo et Juliette en versió ballet i versió òpera de Charles Gounod / Romeu i Julieta, William Shakespeare
  • Tristan und IsoldeRichard Wagner / El romanç de Tristany i Isolda, Joseph Bédier
  • L’elisir d’amoreGaetano Donizetti / (sense lectura literària)
  • Manon LescautGiacomo Puccini / Manon Lescaut, Antoine François Prévost

    

Biblioteques participants:

Clubs de lectura d'òpera en col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu