• Imprimeix

Biblioteques Especialitzades

Jornada de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat

II Jornades BEG

Les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG) són un conjunt de centres de titularitat de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i de les entitats de dret públic que en depenen. En aquest grup també s’hi inclouen biblioteques d’entitats diverses amb participació de la Generalitat. Estan ubicades per tot el territori de Catalunya i disposen de fons especialitzats en matèries i temes molt diversos. És precisament aquesta especialitat, juntament amb l’especificitat de la seva missió i els serveis que proporcionen el que dóna valor a aquests centres de documentació i informació. Molts d’ells també presten serveis a la ciutadania i formen part de xarxes temàtiques amb altres centres especialitzats.

La Jornada està organitzada pel Servei de Biblioteques, la comissió BEG i el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE)

La Jornada se celebrarà el proper 15 de juny, al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE). S'hi tractaran col·laboracions concretes en l’àmbit universitari, territorial i de salut, com també la conservació i tractament dels fons digitals de les biblioteques especialitzades de la Generalitat

La Jornada es va celebrar el 21 de maig de 2015. S'hi va donar a conèixer el model finlandès de biblioteques governamentals amb una ponència de Elina Kähö, especialista en informació i cap d’equip a l’Oficina del Primer Ministre de Finlàndia.

La resta de la Jornada va estar dedicada a la activitat de les BEGs amb informació de les actuacions que estan duent a terme i la realització de  l’Assemblea de BEGs amb el Servei de Biblioteques.