• Imprimeix

i-Biblioteques: indústria, patrimoni, energia i desenvolupament

19/10/2015 08:10
Bibliotec

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya impulsa un nou projecte i-Biblioteques amb la voluntat d’assolir un triple objectiu: promoure el sector i el patrimoni industrial català, dinamitzar la lectura a les biblioteques en base a la cultura industrial i articular les dinàmiques locals de les biblioteques en relació al territori amb un projecte d’abast nacional.  

Els tècnics de les biblioteques públiques compromesos amb el projecte, així com els de les institucions que hi donen suport, es reuniren al mNACTEC el dimecres dia 14 d’octubre per posar les bases i establir el calendari de desplegament del projecte i-Biblioteques.

A la sessió de treball hi assistiren també els directors d’algunes biblioteques instal·lades en edificis industrials, els representants del mNACTEC i de la seva xarxa de museus, els responsables de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) i tècnics de la direcció general d’Indústria, del Departament d’Ensenyament i de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Al llarg del matí, es presentaren els quatre programes de treball del projecte (cooperació amb els centres educatius, desenvolupament de les col·leccions, foment de la lectura i cooperació  institucional) i tot seguites concretà el calendari de treball que ha de materialitzar-los, a partir del gener de 2016.

Així mateix es decidiren: la imatge gràfica d’i-Biblioteques, els canals de comunicació per donar-li visibilitat i les dates assenyalades que concentraran l’activitat de les biblioteques: el 2 de febrer (Dia mundial de l’Energia); l’1 de maig (Festa del Treball), l’última setmana de setembre (Jornades del Patrimoni) i la primera setmana de novembre (Setmana de la Ciència).

Aquelles biblioteques públiques que vulguin incorporar-se al projecte poden posar-se en contacte amb el Servei de Biblioteques.

 

i-Biblioteques

Biblioteca Ramon Vives i Cluet, Berga

Biblioteca El Safareig, Capellades

Biblioteca Marc de Cardona, Cardona

Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, Castelló d'Empúries

Biblioteca Roca Umbert, Granollers

Biblioteca Central d'Igualada, Igualada

Biblitoteca del Casino, Manresa

Biblioteca Antoni Comas, Mataró

Biblioteca Elisenda de Montcada, Montcada i Reixac

Biblioteca Guillem de Berguedà, Puig-Reig

Biblioteca Mestre Martí Tauler, Rubí

Biblioteca Vapor Badia, Sabadell

Biblioteca Pública Iu Bohigas, Salt

Biblioteca Central de Terrassa, Terrassa

Biblioteca Dos Rius, Torelló

Biblioteca Mestra Maria Antònia, Torredembarra

El projecte té l'objectiu de promoure el sector i el patrimoni industrial català, així com dinamitzar la lectura sobre la cultura industrial a les biblioteques

Més informació: