• Imprimeix

La 2a Jornada Biblioteques inclusives promou la sensibilització i la necessitat de treballar per la inclusió social

12/11/2018 08:11
Logo

El proper 3 de desembre del 2018, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza la 2a Jornada de Biblioteques inclusives, a l’Espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Goethe. Aquesta jornada s’emmarca en els objectius de la Direcció General de Cooperació Cultural per tal de sensibilitzar i difondre la necessitat de treballar a favor de la inclusió social, també des dels equipaments bibliotecaris.

Aquestes jornades s’adrecen a personal bibliotecari, gestors i tècnics culturals i representants municipals interessats en conèixer l’estat de la qüestió, des de la vessant internacional i també a partir de la visualització de les bones pràctiques que es duen a terme en l’entorn cultural i específicament a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Gràcies a la col·laboració de l’Institut Goethe de Barcelona es comptarà amb la presència d’Eeva Rantamo (Kulturprojekte - Inklusive Kulturarbeit, Colònia), etnòloga i especialista en accessibilitat. També es presentarà la publicació Pautes d’accessibilitat per a les biblioteques públiques. Les tres taules rodones donaran veu als professionals de les biblioteques per exposar-hi com cal organitzar activitats inclusives i com fer-les accessibles als diferents col·lectius.

El Projecte #Bibinclusives és una iniciativa estratègica del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura en el qual participen professionals bibliotecaris d’arreu del territori. El seu objectiu es aconseguir que les biblioteques públiques catalanes garanteixin la plena inclusió de les persones amb alguna discapacitat.