• Imprimeix

Impuls de la lectura a l’estiu: les bibliopiscines i biblioplatges del país reforcen l’oferta de revistes en català

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i l’APPEC distribueixen 62 lots de revistes a les bibliopiscines i biblioplatges del país

24/07/2017 08:07
Biblioestiurevistes

Cada estiu les biblioteques públiques ofereixen als seus usuaris la possibilitat de llegir a diversos emplaçaments fora de l’edifici de la biblioteca. Hi ha diferents maneres a dur-ho a terme i les més conegudes són les bibliopiscines i biblioplatges.  Des de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura en col·laboració amb l’APPEC s’ha ofert a les cent biblioteques públiques que organitzen aquestes activitats la possibilitat de rebre un lot de suport de revistes en català. Els usuaris de les 62 biblioteques que s’han sumat a la iniciativa trobaran a la seva disposició els següents títols de revistes en català: Cavall Fort, Cuina, Descobrir, El Tatano, El Temps, Enderrock, Esguard paper, Experiències, Fosbury, Reporter Doc i Sàpiens.

En paral·lel, els usuaris de les biblioteques públiques també poden participar en el concurs #BiblioEstiuRevistes. El guanyador serà la persona que aconsegueixi més “m’agrada” amb la foto que pengi a les xarxes socials llegint una revista en català i l’etiqueta #BiblioEstiuRevistes i rebrà una tauleta i una subscripció d’un any a l’iQUIOSC.cat.

Aquesta acció és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat fruit d’un acord amb l’APPEC. Actualment totes les biblioteques públiques del país compten amb les col·leccions de les principals capçaleres en aquesta mateixa línia de col·laboració per incentivar la lectura de revistes en català.

L’acció inclou la posada en marxa del concurs #BiblioEstiuRevistes per tal de fomentar la lectura