• Imprimeix

El Departament de Cultura impulsa la construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort

20/11/2018 08:11
Recreació Biblioteca de Sort
El Departament de Cultura ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Sort i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) per posar en marxa la primera fase de construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort (Pallars Sobirà). La signatura del conveni, a càrrec de la consellera de Cultura, Laura Borràs, i l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, suposa un pas més per a la posada en funcionament del nou equipament.
 
El municipi de Sort té 2.128 habitants i actualment disposa d’una biblioteca pública que no dona compliment als estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que requereix pel  municipi una biblioteca central comarcal de 450 metres quadrats.
 
L’Ajuntament de Sort disposa de l’espai necessari per traslladar l’actual biblioteca als peus de la façana principal d’accés al Castell de Sort, però requereix d’una intervenció adequada per tal de garantir l’execució del projecte en aquest espai patrimonial.
 
Amb la signatura d’aquest conveni, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural, supervisarà i donarà conformitat al projecte d’adequació al peu del Castell de Sort, declarat un Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric.
 
L’execució i seguiment de les obres anirà a càrrec de l’Institut Català del Sol. Està previst que les obres comencin el juliol de 2019, i finalitzin al desembre.
 
El Departament de Cultura ha aportat en aquesta primera fase 311.452 euros, 221.452 euros dels quals en el marc del programa de l’1% cultural.

Destaquem