• Imprimeix

Arrenca la primera edició de 'Lectures en ruta', un nou projecte per impulsar els itineraris literaris entre el públic jove

17/07/2018 10:07
Cartell

El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural en col·laboració amb la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) i l’Ajuntament de Barcelona se suma a la iniciativa Lectures en Ruta, una iniciativa de Tramoia Produccions Culturals.

Lectures en Ruta és un projecte d’immersió literària adreçat a joves de 18 a 24 anys que convida a descobrir i compartir inquietuds lectores a través d'un recorregut per tot Catalunya tot descobrint alguns dels seus paratges més literaris, amb tallers i activitats a càrrec d'escriptors, editors i d'altres protagonistes del món de la literatura més actual.

Durant cinc caps de setmana els joves participants coneixeran una part del territori literari català i del sector del llibre de la mà dels professionals de l'edició, l'escriptura i la traducció així com també mitjançant la visita als espais i projectes de referència de la creació i difusió literària al país (espais de residència d’artistes, llibreries, biblioteques públiques, editorials, etc.)...

Lectures en ruta vol ser una experiència literària socialitzadora i que ofereix als joves l’oportunitat de compartir aquesta vivència amb altres coetanis.

Per poder inscriure’s en aquest projecte cal tenir entre 18 i 24 anys, ser resident al territori català i demostrar interès pels llibres i la lectura. El preu de la inscripció a aquesta iniciativa és de 100 €. El preu inclou totes les sessions de treball i formació, els desplaçaments, àpats i els allotjaments previstos a Olot i El Priorat. Els joves que siguin titulars del Carnet Jove podran gaudir d'un 10% de descompte.

Des del Servei de Biblioteques s’ofereixen 5 beques que cobreixen el 100 % del cost de la participació en aquesta activitat. Per accedir a aquestes beques cal presentar una carta de motivació (interessos, expectatives, relació amb la lectura, etc.) i indicar quina és la biblioteca pública de referència de la persona. Les sol·licituds cal enviar-les al correu: biblioteques@gencat.cat

El termini per inscriure's a la convocatòria finalitza el 31 de juliol de 2018. Els joves inscrits rebran confirmació de l'acceptació a partir del 10 d'agost. La presentació i el tret de sortida del projecte serà el 8 de setembre de 2018 en el marc de la Setmana del Llibre en Català a Barcelona.

Més informació: