• Imprimeix

87 biblioteques públiques participen a la Setmana del Llibre en Català

12/09/2018 08:09
La Setmana

Un total de 87 biblioteques i més de 100 professionals assistiran avui a la Setmana del Llibre en Català per tal de realitzar compres de fons bibliogràfics per a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

De les 87 biblioteques públiques que hi assistiran, 62 han estat convidades en el marc del programa de suport a les fires del llibre de Catalunya del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. Aquestes biblioteques disposaran de 500 euros cadascuna per comprar novetats i altres fons que es presenten a La Setmana.

De la resta, 12 biblioteques tindran l’aportació de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i 13 més participaran gràcies a la col·laboració de cinc empreses privades: Moritz, Caixa Bank, Banc de Sabadell, BBVA i Transloan. Per facilitar la compra de documents les biblioteques participants tindran a la seva disposició una aplicació per a dispositius mòbils dissenyada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC) amb la col·laboració del Departament de Cultura.

Dins dels actes de la Setmana, els professionals de les biblioteques podran assistir al Taller de Dinamització de la Lectura Fàcil que organitzen la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura en col·laboració amb l’Associació de Lectura Fàcil. La 36a edició de la Setmana del Llibre en Català se celebrarà  del 7 al 16 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Consolidada ja com un dels esdeveniments sectorials més importants del país (per projecció, volum de negoci, participants, assistents, difusió, etc.), la Setmana ofereix, en un sol espai de 1.750 metres quadrats, l’oferta de llibres i de publicacions en català més gran a l’abast de tothom.