• Imprimeix

eBiblio: préstec de llibres electrònics

Web de la plataforma eBiblio Catalunya

L’#eBiblioCat és el nou servei de préstec de llibre electrònic pels usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya. Compta amb una col·lecció de títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb un fons en català, castellà i anglès.

El projecte està impulsat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Per fer ús d’#eBiblioCat només caldrà disposar del carnet d’usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet es pot demanar a qualsevol biblioteca. Per accedir-hi, l’adreça electrònica haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s’incloguin en la sol·licitud. Un cop un usuari demani un llibre electrònic en préstec, disposarà de 21 dies per a llegir-lo.

Amb aquest servei es vol garantir la descàrrega legal de continguts, que s'ofereix a través d'una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya per a la lectura de continguts digitals.

La lectura dels llibres electrònics es pot realitzar de tres maneres, en funció de quin sigui el vostre dispositiu de lectura:

El Servei de Biblioteques us adreça cap a la guia d'ús de l'eBiblioCat que us proporciona informació sobre;  el funcionament general, com prestar-te un llibre, modalitats de lectura i dispositius, etc.  La podeu consultar o descarregar en format PDF.

Guia d'ús eBiblioCat

Si necessiteu els logotips oficials de l'eBiblioCat per elaborar material de difusió, anomeneu i deseu la imatge al vostre ordinador amb el botó dret del ratolí. Obtindreu una imatge en format png.

Logo eBiblio 1
Logo eBiblio 2

Per poder llegir els teus préstecs de l’eBiblioCat en un lector electrònic hauràs de descarregar-te el programari gratuït ADE (Adobe Digital Editions) al teu ordinador i assignar "Odilo" com a proveïdor. El següent pas serà transferir l’arxiu al lector. Per a més informació consulteu l’ajuda eBiblioCat. També us recomanem consultar la llista dels dispositius compatibles.

Lector de llibres electrònics damunt d'un llibre en paper

El servei d’eBiblioCat disposa de dues aplicacions: una per a Android que podreu trobar a la Play Store de Google i una altra per a iOS disponible a l'App Store d'Apple. Amb qualsevol de les dues podràs consultar el catàleg, realitzar préstecs i devolucions i llegir els documents prestats sense connexió a Internet.
Un cop descarregada l’APP, trieu l'àmbit “Catalunya” i valideu-vos amb les vostres claus d’accés habituals (número de carnet d’usuari de la biblioteca i PIN).

App eBiblio

A través de la pàgina web de l’eBiblioCat podreu llegir o visualitzar via streaming els vostres préstecs sense necessitat de descarregar-vos-els prèviament.

Des de les biblioteques públiques de Catalunya volem fomentar la lectura de revistes en català a través de la plataforma virtual eBiblio. 21 biblioteques de tot el territori rebran material per donar a conèixer aquest servei de descàrrega gratuït als seus usuaris. Accediu al fulletó informatiu de la campanya.

Campanya de difusió