• Imprimeix

Fem memòria

El Departament de Cultura posa en marxa FEM MEMÒRIA, a través del Servei de Biblioteques i del Servei de Coordinació General d’Arxius, i impulsat per la Biblioteca de Catalunya i l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del Consoci de Serveis Universitaris de Catalunya

Fem memòria

FEM MEMÒRIA és un projecte de participació ciutadana (‘crowdsourcing’) que vol recollir, conservar i fer conèixer una mostra de la memòria familiar de Catalunya. Aquest patrimoni col·lectiu, testimoni de la vida quotidiana d’una societat, complementa el patrimoni que custodien les institucions de la memòria, i que sovint resta “amagat”.

El projecte, que es desenvoluparà en campanyes de 3 mesos, consistirà en la digitalització de la documentació gràfica i escrita familiar que els ciutadans vulguin posar a disposició de tota la societat. Els documents digitalitzats es publicaran al repositori de la Memòria Digital de Catalunya.

La primera campanya, dedicada als OFICIS ANTICS, és a dir, a oficis que ja no existeixen, començarà el dia 1 d’abril i finalitzarà el 30 de juny. Compta amb la participació de 34 biblioteques i 46 arxius de tot Catalunya.

El projecte compta amb la col·laboració de la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Consorci de Biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, mitjançant la participació de les biblioteques públiques i dels arxius.

Més informació a les biblioteques i els arxius participants o bé a: biblioteques@gencat.cat